2016 en 2017

  • Laarzen tot aan de knie

Geboortejaar is 2002. In 2002 werden de eerste laarzen uitgevonden met een verhoging. Deze laarzen werden vooral gebruikt door boeren en werkers in de bouw. De ‘overknee laarzen’ zijn uitgevonden in 2015, maar werden pas sinds eind 2016 populair en zijn een echte trends sinds begin 2017. De trend is vooral populair bij vrouwen. De levensduur hiervan is nog steeds gaande. De laarzen zijn op dit moment op hun hoogtepunt qua populariteit.  Veel vrouwen ‘rennen’ naar de winkel om een exemplaar te krijgen. De ontwerper hiervan is onbekend. Er zijn veel verschillende soorten van de overknees. Je hebt suède laarzen, kanten laarzen en lintlaarzen (laarzen die je met lange veters moet vastmaken). Je hebt ze ook in de kleuren zwart, donkerblauw, beige, wit en lichtroze.

 

  • Choker

Geboortejaar van de Choker is 2016. De levensduur hiervan is tot op het heden nog bezig. De ontwerper hiervan is nog onbekend, hoogst waarschijnlijk was dit een bureau waar de nieuwste kettingen worden ontworpen. Deze ketting laat vrouwen een mooi accessoire aan hun kledingstijl toevoegen. Ze zijn er in verschillende soorten, maten en kleuren. Van grote dikke banden, naar kleine subtiele ontwerpen. Van een hangertje in het midden van de band, naar een geborduurde print verwerkt in de ketting.

 

  • Musically

Geboortejaar van het bedrijf Musically was in 2004. Het bedrijf werd populair in 2016. De levensduur is nog steeds gaande. Er zijn nog een hoop mensen die deze app gebruiken. De bedenker hiervan zijn Alex Zhu en Luyu Yang. Dit zijn tevens ook de bazen van het bedrijf Musically. De doelgroep is vooral voor mensen die het leuk vinden om kleine dansjes/bewegingen te bedenken op muziek en hierbij te playbacken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een soort lipsync battle tussen meerdere personen). Deze app laat mensen kennis maken met verschillende soorten muziek, dansjes en bewegingen. Er zijn net als op andere apps zoals op Vine een hoop mensen beroemd geworden door deze app. Denk hierbij aan de Duitse tweeling Lara en Lana.

 

  • Catch me outside, how bow that?

Het jaar van het begin van ‘Catch me outside’ is 2016. De levensduur hiervan is tot het heden. De bedenker hiervan Danielle Bregoli. Ze was te gast in de Dr. Phil show. (een show waarin mensen over hun problemen kunnen praten met de psychiater Dr. Phil). De doelgroep zijn vooral jongeren. Deze zin spreek vooral veel jongeren aan doordat de zin uit de onverwachte hoek kwam en een komische tint had. Doordat Danielle bij Dr. Phil aanschoof, werd ze wereldberoemd door haar uitspraak. Er zijn raps over Danielle geschreven. Er zijn daarnaast ook zogeheten beats toegevoegd aan haar deelname aan de show waardoor er liedjes zijn ontstaan. De jongeren gaan hierop een dansje verzinnen, voeren dit uit en zetten het op social media.  Dit zegt in feite al genoeg over hoe populair ze in een klap geworden is. Haar volgers op Instagram zijn in een keer gestegen naar 7,2 miljoen volgers.

Advertenties